Loonsedijk 36

Lage Zwaluwe

€ 650.000,- k.k

restaurant

Interesse?

Klaassen Horecamakelaardij B.V. Erik Meijer
T: 0623626307
Meer informatie?

Omschrijving

Algemeen
Klaassen Vastgoedmakelaardij B.V. biedt u Café Restaurant Lighthart , gelegen op een perceel eigen grond in Lage Zwaluwe, ter overname aan. Naast overname van het horecabedrijf wordt ook het bedrijfspand en de bedrijfsgebonden woning ter overname aangeboden.

Over de gemeente
Lage Zwaluwe is een recreatief dorp in de gemeente Drimmelen, tussen Zevenbergschen Hoek en Hooge Zwaluwe in de provincie Noord Brabant. De dichtstbijzijnde grote steden zijn Breda (15 minuten) en Dordrecht (15 minuten). Het dorp heeft ca 4000 inwoners (2019 bron: CBS).

Locatie
Het bedrijf ligt aan een doorgaande dijkweg in de dorpskern van Lage Zwaluwe op een mooie zichtlocatie.

Kadastrale gegevens
Hooge en Lage Zwaluwe Sectie I nr. 3669 groot 260m2
Hooge en Lage Zwaluwe Sectie I nr. 2637 groot 105 m2
Hooge en Lage Zwaluwe Sectie I nr. 2750 groot 718 m2

Omschrijving
Dit horecabedrijf is bij de inwoners van Lage Zwaluwe en de wijde omtrek bekend als (eet)café met een feestzaal. Gasten komen om een drankje te drinken, een biljartje te leggen of voor één van de vele evenementen in de aparte feestzaal. Ook maken een aantal verenigingen gebruik van deze locatie om hun activiteiten te organiseren. Veel passanten houden hier even een tussenstop om van het schitterende uitzicht te genieten. De nieuwe exploitant kan het huidige concept voortzetten maar natuurlijk ook zijn eigen formule invoeren. Gezien de totale oppervlakte zijn een (sport) café, thema restaurant, “all you can eat” formule, game center, multi media centrum zeer goed mogelijk. Het gehele bedrijf en perceel is zeer ruim van opzet en heeft op eigen terrein nog uitbreidingsmogelijkheden.

Inrichting
Bij de ingang van het café ligt een ruim terras met 25 zitplaatsen. Vanaf het terras heeft u een weids uitzicht over de akkers. Het café is ingericht in klassieke stijl met een houten vloer, een complete bar, 32 zitplaatsen en een groot biljart. Vanuit het café restaurant is toegang tot een aparte feestzaal. Tussen het café en feestzaal en in het voorste deel van de feestzaal, zijn flexibele scheidingswanden. In gesloten stand ontstaan verschillende ruimtes die apart gebruikt kunnen worden. In open stand ontstaat één grote zaal, geschikt voor feesten en partijen. De feestzaal is ook klassiek ingericht. Hier staat nog een grote tweede bar en zijn zo’n 130 zitplaatsen mogelijk.
In de feestzaal staat nog een extra biljart dat middels een lift in de grond kan wegzakken. Erg handig met feesten en partijen. Tussen de zaal en het café ligt de grote keuken. Voorzien van alle benodigde apparatuur. Inpandig was ook een ruime rookkamer die momenteel als opslagruimte gebruikt wordt. De kelder is ca 55m2 op stahoogte en wordt gebruikt voor opslag van voorraad en inventaris. Door de ruimte opzet van het horecabedrijf is exploitatie van het bedrijf ook tijdens de overheidsmaatregelen wegens het Covid-19 virus goed te exploiteren.
Op de eerste etage is een 4 kamer woning gevestigd. Woonkamer van 45 m2, een badkamer en drie slaapkamers. Grenzend aan de woonkamer is een privé dakterras met weids uitzicht over de akkers.
Het gehele bedrijf en perceel is zeer ruim van opzet en biedt nog extra (bouw)mogelijkheden die nu nog niet benut
worden.

Parkeren
Deels parkeren op eigen terein. Op 50 meter van het bedrijf ligt een grote parkeerplaats waar u gratis kunt parkeren.

Inventaris
De inventaris en inrichting zijn zeer uitgebreid en geschikt om grote groepen te ontvangen voor koffie, lunch, diner en feestjes. Alle apparatuur is eigendom en in zeer goede staat. Wel zijn de gebruikelijke koelingen en tapinstallaties in bruikleen van de drankenleverancier. Een uitgebreide inventarislijst is beschikbaar.

Verplichtingen
Er zijn geen verplichtingen aan derden wat betreft leveranciers of medewerkers, die door kopers overgenomen moeten worden. Het bedrijf wordt in de alsdan aanwezige staat geleverd. De inventaris en inrichting verkeren in zeer goede staat. Het bedrijfspand staat op eigen grond en voldoet aan alle inrichtingseisen. De huidige exploitant beschikt over alle benodigde vergunningen. De nieuwe eigenaar dient deze zelf op zijn eigen naam aan te vragen. De huidige exploitatie van het bedrijf past in het vigerende bestemmingsplan. Doorlopende overeenkomsten voor bijvoorbeeld telefoon, internet, afvalverwerking kunnen eventueel door koper overgenomen worden.

Installaties
Warm water boiler, WIFI, krachtstroom, mechanisch luchtbehandeling, airconditioning,
vloerlift voor biljart, afzuiginstallatie, volledige inventaris

Vraagprijs
Inventaris, huurdersbelang, goodwill, bedrijfspand inclusief woning € 650.000,- kosten koper. De bedrijfsruimte is niet te huur.

Omzetindindicatie
€ 215.000,- per jaar.

Bestemming
Het bestemmingsplan spreekt van horecabestemming. Thans is er een bedrijfsgebonden woning aanwezig. De gemeente is niet onwelwillend om aan deze locatie een woonbestemmng te verlenen. In dat geval kunnen op het perceel meerdere appartementen of woningen gerealiseerd worden.

Bouwjaar bedrijfspand
1900. Verkoper is sinds 1986 eigenaar van het registergoed en heeft het altijd goed onderhouden.

Aanvaarding
In overleg met verkopers kan overname eventueel op korte termijn plaatsvinden.

Offerte
Nadrukkelijk wordt vermeld dat bovenstaande objectinformatie niet als aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Indien u een aanbieding of offerte wenst kan ons kantoor deze, in overleg met en na goedkeuring door opdrachtgever, op basis van specifieke gegevens verzorgen. Deze objectinformatie geldt als uitnodiging om in onderhandeling te treden. Een transactie kan pas dan tot stand komen nadat eigenaar schriftelijk hiervoor haar goedkeuring heeft verleend.

Aansprakelijkheid
Alle informatie is geheel vrijblijvend en uitsluitend voor geadresseerde bestemd. Alle gegevens zijn met zorg samengesteld en uit onzes inziens betrouwbare bron afkomstig. Ten aanzien van de juistheid ervan kunnen wij echter geen aansprakelijkheid aanvaarden. Door ons wordt geen aansprakelijkheid aanvaard behoudens voor zover de door ons verplicht afgesloten beroepsaansprakelijkheids-verzekering in voorkomend geval aanspraak op een uitkering geeft.

Voor info: Bedrijfsadviseur Erik Meijer telefoon 0623626307 of email e.meijer@klaassenbv.nl
+ Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 650.000,- k.k
Status
beschikbaar

Bouw

Hoofdbestemming
horeca
Nevenbestemming
woningen
Bouwjaar
1900

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
1.100 m²

Horeca

Horeca type
Restaurant
Aantal zitplaatsen
250
Woonruimte
Ja
Woning oppervlakte
150 m²
Terras
Ja
Oppervlakte
650 m²
Verkoopvloer oppervlakte
650 m²
Op verdiepingen
1
Overname prijs
650000

Buitenruimte

Ligging
Doorgaande weg, dorpskern

Parkeergelegenheid

Faciliteiten
eigen terrein en parkeerplaats op 50 meter
Aantal plaatsen
100

Foto's

Loonsedijk 36, Lage Zwaluwe
Loonsedijk 36, Lage Zwaluwe
Loonsedijk 36, Lage Zwaluwe

Meer informatie?

Meld een fout over deze horecaruimte